Assortiment

Speelgoed

Kinderen spelen met alles; het mooiste speelgoed of met materiaal dat ze tegen komen in huis of tuin. Eenvoudige dingen zijn vaak het leukst om mee te spelen. Welk speelgoed het kind nodig heeft hangt af van wat al aanwezig is. Goed speelgoed verveelt nooit, het doet een beroep op de fantasie en creativiteit van het kind en blijft daardoor aantrekkelijk. De Speel-o-theek biedt de mogelijkheid om allerlei soorten speelgoed uit te proberen.

Speelgoedschijf

Het speelgoed in de Speel-o-theek is ingedeeld volgens de speelgoedschijf, zie afbeelding.


Speelgoed voor nu en straks

Zoals gezegd, goed speelgoed verveelt niet. Het laat ruimte aan de vindingrijkheid van je kind en daardoor blijft het jarenlang aantrekkelijk. Speelgoedrages zijn er altijd geweest en verdwijnen meestal even snel als ze opkomen. Je kind heeft niet steeds het nieuwste van het nieuwste nodig om zich te amuseren. Een klein, eenvoudig, goedgekozen cadeautje kan je kind veel meer plezier bezorgen dan een groot, ingewikkeld geschenk.

Bewegen

Een kind wordt uitgenodigd te lopen, fietsen, duwen, sjouwen, trekken, gooien, klimmen en springen.

Voor de grove motorische ontwikkeling.

Zintuiglijk

Speelgoed dat beroep doet op de ontwikkeling van het gehoor, de reuk, de smaak, het zicht, tastzin, de oog-handcoördinatie en daardoor de fijne motoriek en zintuigen stimuleert.

Snoezelen

Prikkelt de zintuigen, maar kan ook rust brengen. Het materiaal is vaak wat royaler van formaat en stevig geconstrueerd.

Fantasie
Je speelt na, verzint en oefent de belangrijkste sociale vaardigheden. Ook verwerken kinderen wat ze hebben meegemaakt.

Expressie

Materiaal waarmee kinderen aan de slag kunnen. Denk aan knutselmateriaal of muziekinstrumenten.

Gezelschapsspellen

Van de meest traditionele tot de allernieuwste spellen, om samen te spelen. Van de leeftijd 0-100. Spelfanaten worden er warm van!

Leerzaam
Educatief materiaal speciaal ontwikkeld voor ruimtelijk- en wiskundig inzicht en taalontwikkeling. Samenspel of alleen te spelen, verschillende moeilijkheidsgradaties.

Puzzels

Spelmaterialen, waarbij het gaat om zoeken, herkennen en bij elkaar brengen van vormen.

Doel is: de vorm compleet maken.

Constructiemateriaal

Spelmaterialen waarmee het kind stapelt, bouwt en iets in elkaar kan zetten. Er is voor beginnende en gevorderde bouwers genoeg materiaal.