Nieuws

25 november 2023

Speelgoedmarkt Speel-o-theek Eemland


Zaterdag 25 november 2023 14.00u-17.00u organiseren wij een speelgoedmarkt in onze speelotheek aan de Liendertseweg. Met de verkoop van ons oude speelgoed willen wij ons huidige assortiment graag vernieuwen. Wij hopen op een grote opkomst. Mocht je niet naar de markt kunnen maar wel willen doneren? Graag! Doneer hier.


Ons huidige assortiment is toe aan vernieuwing, nieuwe producten en merken willen we daarom introduceren volgend jaar.

Onze peilers zijn: is het product leuk om mee te spelen, is het duurzaam en is het iets wat meerdere gezinnen willen! Hebben jullie ideeën die niet mogen missen in ons vernieuwde assortiment neem dan contact met ons op, info@soteemland.nl.14 april 2023

Sleutelhangers maken bij SOT


Crea middag bij Speel-o-theek Eemland!

Stoere , toffe sleutelhangers maken, van vilt, boutjes of met kurk?

Meld je aan bij abc-amersfoort, samen maken we er een gezellige middag van.


Neem ook een kijkje op onze facebook


14 maart 2022

NL-doet geslaagd!


Afgelopen vrijdag, 11 maart, hebben wij samen met de vrijwilligers van NL-doet ons ingezet om de speelbaarheid van ons speelgoed te verbeteren. Speelgoed is uitgezocht, schoongemaakt en nieuw speelgoed is ingeschreven! Een zeer geslaagde middag.

Iedereen bedankt!


Ook jeukende handen gekregen om ons te helpen? incidenteel, maandelijks of wekelijks? In ons gezellige team is plek voor iedereen! 

24 feb 2022

Haal jij het kind in je naar boven?


NL doet- Vrijdag 11 maart om 13:00 - 15:30 bij ons op de locatie Liendertseweg 64 A 3814 PL Amersfoort.


Wij zijn de bieb voor speelgoed. Wij zijn duurzaam, afwisselend en sociaal.

Als je bij ons aan de slag gaat waan je je even terug in je kindertijd. We hebben hulp nodig bij het controleren van de speelbaarheid van ons speelgoed. 

Zodat ons assortiment weer uitnodigt tot spelen! En wie weet wil je wel blijven spelen😉

Wij zorgen voor een kop koffie/thee, neem jij je goede humeur mee?


Opgeven kan via NL doet of door een mailtje te sturen naar info@soteemland.nl

23 juli 2021

Zomerpretpas

Dit jaar staan we voor de tweede keer in de zomerpretpas. Vrijdag 23 juli van 13.00-15.00 is de aftrap. Kijk voor meer info op de site van de zomerpretpas of in je zomerpretpas boekje!

Door speelgoed bij ons te lenen verminderen we samen de afvalberg. Kom langs en haal je stickertje. Doe je ook goed je best voor de zee? Dat wordt beloond! Met een foto als bewijs dat je zwerfafval verzamelt krijg je een gratis strippenkaart om speelgoed bij ons te lenen! 

Nieuwe website en App voor SPEEL-O-THEEK EEMLAND


Met trots lanceert Speel-o-theek Eemland per 15 mei a.s. haar nieuwe website en App! Dit is mede mogelijk gemaakt door het KF Hein Fonds, en het Oranje Fonds en de onbetaalbare inzet van onze vrijwilligers.

Met dank aan onze vrijwilligers konden de leners sinds de Corona crisis online via een PDF Catalogus speelgoed aanvragen. Veel leners maakten hier gebruik van, maar wij realiseerden ons dat dit niet voldoende was en zochten naar nieuwe mogelijkheden om onze leners nog beter van dienst te zijn en nieuwe leners te bereiken.

Op onze nieuwe website vindt u daarom alles wat u wilt weten over de Speel-o-theek Eemland. Bezoekers kunnen handig zoeken in ons assortiment speelgoed, waaronder ook ons buitenspeelgoed en aangepast speelgoed voor kinderen met een speciale speelwens. Leners hebben daarnaast toegang tot een mobiele app en online account waarmee ze direct kunnen zien of hun favoriete speelgoed beschikbaar is, een reservering kunnen doen en zien welk speelgoed ze in hun bezit hebben. Bezoek snel onze nieuwe website www.soteemland.nl en ontdek het zelf!

Speel-o-theek opnieuw (tijdelijk) gesloten!

Als gevolg van de covid maatregelen, die op 14 december door het kabinet genomen zijn, is Speel-o-theek Eemland met ingang van dinsdag 15 december weer gesloten. Online speelgoed lenen is vanaf 21 december weer mogelijk. Hoe je dit kunt doen kan je hier nalezen.

We wachten de persconferentie van 12 januari af en hopen dan te horen dat we vanaf woensdag 20 januari de uitleen van al ons prachtige speelgoed te kunnen hervatten.

Pay-it-forward

16 januari: De actie is nu gesloten. Wij bedanken iedereen die zo gul gedoneerd heeft. Met elkaar hebben jullie het mogelijk gemaakt om 30 gezinnen een lidmaatschap te geven. Een fantastisch resultaat. Iedereen heel hartelijk bedankt!!!

Speel-o-theek Eemland komt met de actie, PAY IT FORWARD, wij zamelen geld in voor hen die geen geld hebben om een lidmaatschap bij ons aan te schaffen. Doen jullie mee?

Helaas worden wij vanaf 2021 niet meer gesubsidieerd en hebben wij tot op heden geen sponsor kunnen vinden om mensen met een laag inkomen te kunnen steunen in een lidmaatschap.

Wij vinden het erg belangrijk dat iedereen beschikt over goed, duurzaam en educatie gericht speelgoed. Zodat alle kinderen kunnen blijven spelen. Spelen is super belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en daar willen wij graag aan bijdragen!

Stort een bedrag op onze rekening onder de noemer pay it forward of doneer via deze link: doneer