Links

www.speelotheken.nl

Dit is de site van de vereniging van Speel-o-theken in Nederland.


www.oranjefonds.nl/vrienden

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied.


www.handicap.nl

HandicapNL ondersteunt projecten die mensen met een beperking leren om zelf de regie op zich te nemen. Ook steunen we projecten die familie en mantelzorgers ondersteunen en ontlasten. Wij dagen de samenleving uit om open te staan voor mensen met een handicap. Want iedereen verdient een eerlijke kans.


www.indebuurt033.nl/vrijwilligers/

Bij in de buurt 033 kloppen wij aan als we vrijwilligers nodig hebben, maar ook als we vragen hebben over de inzet van vrijwilligers. In de buurt 033 is dé organisatie in Amersfoort die bemiddelt in vraag en aanbod van vrijwilligerswerk. Amersfoorters op zoek naar een leuke functie kunnen er kiezen uit zo’n 500 vacatures bij ongeveer 150 maatschappelijke organisaties.


www.rompslomp.nl

Rompslomp is hét meest eenvoudige boekhoudprogramma voor zzp'ers. Of je nu bouwvakker, grafisch vormgever of internet ondernemer bent, met het super simpele zzp boekhoudprogramma Rompslomp wordt het maken van facturen en het online boekhouden een stuk leuker en overzichtelijker. Ontdek het zelf.


www.kfhein.nl

Het K.F. Hein Fonds vindt het belangrijk dat mensen de regio Utrecht mooier en sterker maken, en dat inwoners de kans krijgen om verder te komen. Daarom steunen we bijzondere initiatieven en individuen met giften, adviezen, prijzen, beurzen en opdrachten. Bovendien brengen we waardevolle projecten graag breed onder de aandacht en denken we mee hoe samenwerking een initiatief kan versterken.


www.speelgoedinfo.nl

SpeelGoed Nederland heeft heel veel informatie over speelgoed voor kinderen, ouders, grootouders maar ook voor scholen, bibliotheken, Speel-o-theken, dokterspraktijken etc.


www.vinkennest.nl

'Ons zoontje Daan is Meervoudig Complex Gehandicapt, dit is ontstaan door een zuurstoftekort bij de geboorte. Door deze handicap is hij erg beperkt in zijn mogelijkheden om te spelen. Om hem toch zo veel mogelijk (zelfstandig) te kunnen laten spelen hebben we ondertussen al een heleboel speelgoed of hulpmiddeltjes zelf gemaakt.' Op deze site vind u hierover meer informatie.


www.freepik.com

Freepik gebruikt de speelotheek regelmatig, de meeste foto's op de site en folders komen hier vandaan.


www.bergdrukkerij.nl

Bergdrukkerij Amersfoort verzorgt al onze folders, flyers en banners. En hier zijn wij erg blij mee!


www.studiopardoes.nl

Zij hebben ons logo verzorgd.

"Vrolijk moest het worden, beweeglijk en natuurlijk speels!" Aan het woord is Sonja van Arem-van Santen, grafisch ontwerper en maker van het nieuwe logo van Speel-o-theek Eemland. Ze ontwierp een bokkiespringend meisje dat over de letter 'o' springt. "Spelen is van alle tijden, net als bokkie springen. Er zit vaart in en er komt behendigheid en evenwicht aan te pas. Het lijkt zo simpel maar je moet er behoorlijk wat voor oefenen voor je het goed kunt!"